046 8913372 oh2aav@vantaanradioamatoorit.fi

Vantaan Radioamatöörit oli pitämässä eseitelmää kesän 2023 kesäleirillä.Jukka OH2MRS ja Hannu OH2OC pitivät kattavan esitelmän varaverkon tilanteesta keski-uudenmaan aluella.

Leirin järjestäjä, Lahden radioamatöörien jukaisussa oli seuraava artikkeli:

“Vantaan Radioamatöörit, OH2AAV; on ehdottomasti eturivissä suomalaisista kerhoista, jotka ovat omistautuneetkriisiajan siviiliviestintään. Kerhon sisällä on laaja osaaminen ja innostuneisuus asiasta. Puitteena vielä se,että kerho toimitilat sijaitsevat Peijaksen sairaalan alla olevissa tiloissa. Hädän tullen viestiä voidaan välittäävaikkapa perinteisellä lähetillä.

Laaja-alaiset ja pitkät sähkökatkot ovat yhteiskunnan toimivuuden suurimpia uhkia. Jokaisen perheen kannattaa miettiä miten kyseisiin tilanteisiin voidaan varautua.

Radioharrastajien ja erityisesti Vantaan Radioamatöörien, OH2AAV; valmius viestintään on erittäin hyvä. Radiopuhelimet eivät tarvitse kaupallista osapuolta toimiakseen vaan toimivat itsenäisesti radioaaltojen avulla.. Vantaan Radioamatööreillä on varauduttu näihin tilanteisiin varavirralla ja generaattoreilla sekä harjoituksillapääkaupunkiseudun viranomaisten kanssa.

Jukka Yrjölä, OH2MRS; kertoi Respa 2022, harjoituksesta, jossa harjoitellaan sähkönjakelun häiriötilannetta . SiinäOH2AAV osalta testataan valmiutta viestiliikenteeseen ja PeJOKE:n toiminnan tukemiseen em. tilanteessa. Ensisijaisesti OH2AAV tukee kaupungin ja mahdollisesti pelastuslaitoksen toimintaa.Vantaan Energia osallistui harjoitukseen oleellisena toimijana (pidetään yhteyttä)”

Hannu Havukoski, OH2OC; kertoi, miten asiat markkinoidaan viranomaisille ja jäsenistölle.

Esitelmän pääsee lukemaan Lahden kerhon sivuilta www.oh3ac.fi